Fatbike

Jag har under många år cyklat mountainbike, cykling i svår terräng där det krävs mycket taktik och planering för att det inte ska bli farligt. En mountainbike är fruktansvärt kul att cykla på eftersom du i princip kan cykla var du vill och på vilket underlag som helst. Jag har alltid promotat mountainbike som bästa och enda terräng cykeln. Men, tro det eller ej, för några veckor sedan testade jag en kompis fatbike (som jag har retat honom för). Tack vare att han ville slå vad med mig om att jag skulle köpa en fatbike så fort jag hade testat en, så gjorde vi slag i saken och bytte cykel en dag ute i skogen.

Fatbike tar sig fram överallt

I den terräng som jag vanligtvis cyklar i är en fatbike oslagbar! Den kommer fram precis överallt, som jag nyss sade att även mountainbiken gör, men med en fatbike så glider den fram över precis vad som helst. Att cykla i lera, sand eller snö är en barnlek med en fatbike eftersom det är det den ursprungligen är konstruerad för att göra. Det är därför den har dom där fula breda däcken, ja jag är nog inte ensam om att tycka att dom är fula, det tycker jag fortfarande fast jag nu har köpt en egen fatbike.

Fatbike vs MTB

Min kompis vann vadet, och eftersom han känner mig så väl så visste han redan innan att han skulle ta hem vinsten. Jag blev övertygad om att jag skulle köpa mig en egen fatbike. Därmed inte sagt att jag har gjort mig av med mina MTB, nä dom står fortfarande i garaget hemma på gården. Men det blev istället ytterligare en cykel till samlingen, till min frus stora förtret. När jag cyklar viss terräng eller när det är riktigt slaskigt och lerigt ute så tar jag min fatbike, men för det mesta cyklar jag fortfarande MTB.