Träningstights för herr

Jag gillar egentligen inte träningstights för herr. Jag känner mig pinsam när jag har mina tights på mig, men ibland är de väldigt praktiska så jag använder dem ändå.

Ett tag skulle killar ha cykelbyxor eller långa tights när de tränade. Men numera finns det inte så mycket tights att få tag på. Men när man springer eller åker skidor så är tights överlägsna. De fladdrar inte runt benen och man känner sig mycket smidigare.

Mina favorittights är ett par med kompressionsfunktion. Kompressionen gör så att blodgenomströmningen ökar och det känns i alla fall som att man presterar bättre. Efter träningspasset känner man sig inte heller så trött i musklerna. Om det är inbillning eller inte har jag ingen aning om, men jag är nöjd så länge det känns bra.

Orienteringstights

En av de första sporterna som började använda sig av tights både för herrar och damer var orienteringen. Tidigare hade man sprungit orientering i tunna nylonbyxor. De var i och för sig praktiska och torkade på en liten stund om man blev blöt. Men oftast valde man att ha nylonbyxor som slutade precis nedanför knät för att det blev smidigare så. Då fick man ha långa strumpor eller benskydd på underbenen eftersom det inte är tillåtet att springa skogsorientering med bara ben.

Då kom tightsen in i bilden. Och alla orienterare hade dem. Idag finns det lite mer variation. En del springer i nylonbyxor och en del i tights.

Var köper man träningstights?

Det är lättare att få tag på träningstights för herr på nätet än i fysiska butiker. Sportaffärerna har oftast bara ett par modeller att välja på medan webbutikerna kan ha 10 olika. Oftast är det enkelt att returnera en vara som inte passar och därför väljer jag nästan uteslutande att handla mina tights på webben.