Första gången jag tältade

Jag var nog 10 år gammal när jag tältade för första gången. Jag hade tagit fram mina föräldrars gamla tält som de hade i förrådet och försökte sätta ihop det ute på föräldrarnas trädgård- alltså inte alls långt hemifrån! Jag höll nog på i säkert två timmar innan jag bad min pappa om hjälp då jag helt enkelt inte fick ihop det. Som tur var lyckades vi tillsammans få ihop tältet. Jag la in liggunderlag och två sovsäckar då min bror också skulle få vara med och tälta.

Tältet skulle inredas

Jag inredde tältet med massa mjukisdjur och blommor för att det skulle se lite mera hemtrevligt ut. Jag kommer ihåg att jag och min bror satt där inne och spelade kort hela kvällen fram tills det var dags för kvällsmat. Då kom min mamma ut med pannkakor till oss som vi tryckte i oss innan vi fortsatte med vårat kortspel. Det var en lördag kväll och vi båda var lediga från skolan dagen efter så vi satt uppe till sent på natten och lyssnade på ljuden utanför tältväggarna.

Vad var det som lät

När klockan närmade sig 4 på natten hade vi fortfarande inte somnat. Vi låg och berättade spökhistorier för varandra. Det var ingen bra idé för två barn att tälta ute i mörkret och samtidigt berätta läskiga historier för helt plötsligt hörde vi ett konstigt ljud utanför tältväggen som skrämde upp oss rejält. Det var ett skrapande ljud och vi såg att något gick omkring utanför tältet. Vi var helt säkra på att det var ett monster som skulle ta oss. Dock efter en stund förstod vi var det var för något, det var våran katt som strök omkring utanför tältet och ville komma in och sova med oss.